Plextalk daisyopptaker (PTR2)

Den eneste DAISY-spilleren som kan ta opp i DAISY-format!

PTR-2 er en DAISY-spiller med mange funksjoner. Likevel er den enkel å bruke til både avspilling og innspilling. Dette er absolutt en spiller å vokse med!

PTR-2 kan spille av DAISY, musikk-CDer og MP3.

Selv om spilleren er liten og hendig (40 x 165 x 200 mm), og med en matchvekt på bare 900 g, er alle knappene lette å bruke. Kvaliteten på den innebygde høyttaleren er god, noe vi er spesielt fornøyde med på en så liten maskin

Noen stikkord

 • Avspilling av DAISY, musikk-CD og MP3
 • Innebygget mikrofon og høyttaler
 • Støtter alle DAISY-funksjoner, også avansert funksjonalitet som valgfritt innhold
 • Merknader kan leses inn
 • Regulerbar hastighet (for avspilling og talemeldinger)
 • Opptak: DAISY, MP3, CD Audio
 • Innspilling på CD eller CompactFlash-kort
 • Timere (skru på spilleren til gitte tidspunkt)
 • Sovetimer (skru av spilleren etter et gitt tidsintervall, f.eks. 30 min)
 • Kalkulator
 • Klokke og avtalebok
 • Programvare for PC
 • Oppladbart batteri

DAISY-avspilling

Alle DAISY-funksjoner støttes av spilleren: gå til en gitt side, hoppe mellom fraser/grupper (f.eks. setning til setning), gå fra kapittel til kapittel osv. I tillegg til dette kan du forflytte deg i tid, dvs. hoppe 1 eller 10 min fremover eller bakover.

Merknader og bokmerker kan leses inn, og da går det på alvor ann å utnytte mulighetene i DAISY-formatet. Det å huske bokmerkenummer er veldig vanskelig hvis man vil sette mange, men å gjøre det ved å kontrollere det man selv har snakket inn er mye enklere!

Opptak i mange formater

Du kan ta opp i MP3, CD Audio og selvsagt i DAISY. Dette gir en helt ny mulighet for å lage strukturerte notater, eller hjemmeinnleste bøker. Spilleren har en innebygget mikrofon, og du kan naturligvis også koble til ekstern mikrofon eller linje inn fra tv, radio, stereoanlegg osv.

PTR-2 har nå to ulike måter å ta opp i DAISY-format. Du kan velge å ha full kontroll med fraser, overskrifter, sidetall osv. Likevel vil nok mange sette pris på den enkle opptaksmuligheten: en ny overskrift for hvert opptak - og du risikerer f.eks. ikke å ta opp over noe som er spilt inn!

Opptakene kan lagres (brennes) rett på en CD, eller du kan bruke et CompactFlash-kort (minnekort på 64Mb er inkludert).

Plextalk Recording Software (PRS) følger med spilleren. Programvaren kan brukes til redigering, og PTR-2 kan senere brenne CD fra PCen. Tilkobling til PC skjer vha. en USB-kabel.

PTR-2 er mer enn en avspiller og opptaker

Som nevnt over har PTR-2 mye å by på!

Kalkulatoren er både nyttig og enkel å bruke. Dette er ikke en avansert kalkulator, men har de vanlige regneartene - og det er jo +, -, * og / de fleste av oss bruker mest.

Timer-funksjoner gjør at du kan få spilleren til å slå seg av og på til gitte tidspunkt: med andre ord, kan du f.eks. bruke spilleren på tilsvarende måte som en klokkeradio.

PTR-2 har en innebygget avtalebok. Avtaler kan leses inn, og det er enkelt å opprette, slette og bla mellom avtalene.

PTR-2 - en spiller for framtiden

Programvaren (operativsystemet) i spilleren kan oppdateres. Skulle det eksempelvis komme nye lydformater kan programvaren oppdateres, og spilleren vil derfor kunne brukes også hvis det skulle skje endringer (tillegg) i DAISY-formatet.

Leveres med CF minnekort (64Mb.), eliminator, oppladbart batteri, USB kabel, audiokabel og bæreveske.

Mål og vekt

Høyde: 4,0 cm
Bredde: 16,5 cm
Dybde: 20,0 cm
Vekt: 0,9 kg

Image: 

PTR2 daisyopptaker